top of page
Ygeia2.png
BENESALT logo2.png
symmaxos.png

Τα αλάτια BENESALT αποτελούν την ιδανική επιλογή για εσάς που θέλετε να περιορίσετε την κατανάλωση άλατος, χωρίς όμως να αλλάξετε τις γευστικές σας συνήθειες.

Περιέχουν τα πιο βασικά στοιχεία για τον μεταβολισμό του ανθρώπινου σώματος, νοστιμίζουν το φαγητό σας και δεν επιβαρύνουν την υγεία σας.

BENESALT 49 fin.png

BENESALT 49% - 51% ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΛΑΤΙ

Το BENESALT 49% αποτελεί την ιδανική επιλογή για εσάς που θέλετε να περιορίσετε την κατανάλωση άλατος, χωρίς όμως να αλλάξετε τις γευστικές σας συνήθειες.

Το BENESALT 49% μπορεί να καταταγεί στα συμπληρώματα διατροφής, καθώς περιέχει 4 από τα πιο βασικά στοιχεία για τον μεταβολισμό του ανθρώπινου σώματος: Νάτριο, Κάλιο, Μαγνήσιο και Ασβέστιο. Συνδυάζει έτσι, ταυτόχρονα, την αλμυρή, την πικρή και την όξινη γεύση, νοστιμίζοντας το φαγητό σας, αλλά χωρίς να επιβαρύνει την υγεία σας.

  • Το Νάτριο είναι ο βασικός ηλεκτρολύτης για τη διατήρηση της οσμωτικής πίεσης στο αίμα και στα άλλα υγρά του σώματος. Αποτελεί βασικό στοιχείο για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού και παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του νερού στο σώμα.

  • Το Κάλιο είναι ο άλλος βασικός ηλεκτρολύτης του οργανισμού. Παίζει σημαντικό ρόλο στην ομαλή ρύθμιση των καρδιακών παλμών, στη λειτουργία των μυών του σώματος καθώς και στη ρύθμιση του νερού στο σώμα.

  • Το Ασβέστιο δεν αποτελεί μόνο δομικό στοιχείο των οστών και των δοντιών. Συμμετέχει επίσης στους μηχανισμούς πήξης του αίματος, στη σύσπαση των μυών και στη διέγερση του νευρικού συστήματος. Ανεπάρκεια Ασβεστίου σε ενήλικες έχει σαν αποτέλεσμα την απασβέστωση των οστών και την αύξηση του κίνδυνου κατάγματος.

  • Το Μαγνήσιο συμμετέχει στη διέγερση των νευρικών κυττάρων, διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα, προστατεύοντας τον οργανισμό από συμπτώματα στρες. Είναι βασικό συστατικό στη δομή των ενζύμων.

salt.png
BENESALT 33 fin.png

BENESALT 33% - 66% ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΛΑΤΙ

Το BENESALT 33% περιέχει 66% λιγότερο αλάτι, διατηρώντας όμως ταυτόχρονα αναλλοίωτη την αλμυρή του γεύση. Για τον λόγο αυτό είναι ιδανικό για άτομα που θέλουν να μειώσουν την ποσότητα πρόσληψης νατρίου από τον οργανισμό τους, χωρίς να νιώθουν ότι στερούνται το αλάτι από τη διατροφή τους. Περιέχει 2 από τα πιο βασικά στοιχεία για τον μεταβολισμό του ανθρώπινου σώματος, το Νάτριο και το Κάλιο, σε αναλογία 1:2. Για πιο έντονη γεύση, συστήνεται η χρήση του προϊόντος λίγο πριν το σερβίρισμα.

  • Το Νάτριο είναι ο βασικός ηλεκτρολύτης για τη διατήρηση της οσμωτικής πίεσης στο αίμα και στα άλλα υγρά του σώματος. Αποτελεί βασικό στοιχείο για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού και παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του νερού στο σώμα.

  • Το Κάλιο είναι ο άλλος βασικός ηλεκτρολύτης του οργανισμού. Παίζει σημαντικό ρόλο στην ομαλή ρύθμιση των καρδιακών παλμών, στη λειτουργία των μυών του σώματος καθώς και στη ρύθμιση του νερού στο σώμα.

FLUOR fin.png

BENESALT FLUOR - ΦΘΟΡΙΩΜΕΝΟ ΙΩΔΙΟΥΧΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΑΛΑΤΙ

Το BENESALT Fluor είναι ένα φυσικό προϊόν εμπλουτισμένο με ιώδιο και φθόριο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί προληπτικά, ως συμπλήρωμα διατροφής, για την αποφυγή ασθενειών όπως ο θυρεοειδισμός και η τερηδόνα. Χρησιμοποιείται όπως το απλό αλάτι, ενισχύοντας την ημερήσια πρόσληψη σ’ αυτά τα πολύτιμα για τον οργανισμό συστατικά, με εύκολο και απλό τρόπο.

  • Το Ιώδιο είναι βασική πρώτη ύλη για την σύνθεση των θυρεοειδών ορμονών στον θυρεοειδή αδένα. Η έλλειψη Ιωδίου επηρεάζει τα επίπεδα των θυρεοειδών ορμονών στο αίμα με αποτέλεσμα συμπτώματα όπως διαρκής αίσθηση κόπωσης, αδυναμία, καταβολή, πονοκέφαλοι, διαταραχές ύπνου, κατάθλιψη, διαταραχή συγκέντρωσης, διαταραχές μνήμης, τριχόπτωση, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση κλπ.

  • Το Φθόριο παίζει βασικό ρόλο στην δημιουργία του σμάλτου των δοντιών. Το σμάλτο καταστρέφεται από οξέα που παράγονται από μικρόβια της στοματικής κοιλότητας, όπως είναι οι Λακτοβάκιλοι και ο Στρεπτόκοκκος. Η πρόσληψη Φθορίου βοηθά στην πρόληψη της τερηδόνας.

BENESALT FREE - ΧΩΡΙΣ ΙΩΔΙΟ

Το BENESALT IodFree αποτελεί την ιδανική επιλογή για όσους έχουν πρόβλημα Θυρεοειδούς και θέλουν να χρησιμοποιήσουν αλάτι στη διατροφή τους. Άτομα που έχουν κάνει  αφαίρεση θυρεοειδή αδένα πρέπει να αποφεύγουν τροφές που περιέχουν ιώδιο Το BENESALT IodFree είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής με 99,0% Χλωριούχο νάτριο που δεν περιέχει καθόλου  ιώδιο  και είναι κατάλληλο για άτομα με θυρεοειδεκτομή.

Στο BENESALT IodFree, το νάτριο είναι ο βασικός ηλεκτρολύτης για τη διατήρηση της οσμωτικής πίεσης στο αίμα και στα άλλα υγρά του σώματος. Αποτελεί βασικό στοιχείο για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού και παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του νερού στο σώμα. Για να διατηρείται το νάτριο στον οργανισμό σε φυσιολογικά επίπεδα, ένας ενήλικας χρειάζεται 1.500 mg νάτριο την ημέρα.

Το Χλώριο είναι επίσης βασικός ηλεκτρολύτης του οργανισμού. Είναι ένας ηλεκτρολύτης που έχει άμεση αλληλεπίδραση  με το κάλιο και το νάτριο. Για την ακρίβεια βρίσκεται κυρίως στο εξωκυτταρικό υγρό του σώματος  μαζί με το νάτριο. Το χλώριο στο σώμα μας υπάρχει με τη μορφή ενός αρνητικά φορτισμένου ιόντος που ενώνεται με θετικά φορτισμένα ιόντα όπως  το υδρογόνο  που βρίσκεται στο στομάχι για τον σχηματισμό του υδροχλωρικού οξέος, το λεγόμενο γαστρικό οξύ, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη διάσπαση των πρωτεϊνών, την απορρόφηση των μετάλλων και τη σωστή απορρόφηση της βιταμίνης Β12. Το υδροχλωρικό οξύ λοιπόν είναι πολύ σημαντικό για τη σωστή λειτουργία της πέψης και την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.

Το χλώριο είναι επίσης απαραίτητο για την οξεοβασική ισορροπία του σώματος. Βοηθά στην ισορροπία του pH και στη μεταφορά του διοξειδίου του άνθρακα, προϊόντος της αναπνοής, έξω από το σώμα. Για να διατηρείται το Χλώριο στον οργανισμό σε φυσιολογικά επίπεδα, ένας ενήλικας χρειάζεται 3600 mgχλωριοντα την ημέρα.

IFREE fin.png
bottom of page